post
Print Recipe
Tortë me portokaj
Votat: 0
Vlerësime: 0
Ju:
Rate this recipe!
Koha e parapregatitjes 20 minuta
Koha e pjekjes 40 minuta
Porcionen
persona
Përbërësit
Brumi i parë
 • 2 copë ve
 • 10 lugë gjelle sheqer
 • 10 lugë gjelle vaj
 • 10 lugë gjelle qumësht
 • 10 lugë gjelle mill
 • 1 copë pluhur pjeks
 • 200 gr sheqer
 • 100 gr ujë
 • 2 copë portokaj
Brumi i dytë
 • 4 copë ve
 • 16 lugë gjelle sheqer
 • 15 lugë gjelle vaj
 • 15 lugë gjelle qumësht
 • 15 lugë gjelle mill
 • 1 copë pluhur pjeks
Koha e parapregatitjes 20 minuta
Koha e pjekjes 40 minuta
Porcionen
persona
Përbërësit
Brumi i parë
 • 2 copë ve
 • 10 lugë gjelle sheqer
 • 10 lugë gjelle vaj
 • 10 lugë gjelle qumësht
 • 10 lugë gjelle mill
 • 1 copë pluhur pjeks
 • 200 gr sheqer
 • 100 gr ujë
 • 2 copë portokaj
Brumi i dytë
 • 4 copë ve
 • 16 lugë gjelle sheqer
 • 15 lugë gjelle vaj
 • 15 lugë gjelle qumësht
 • 15 lugë gjelle mill
 • 1 copë pluhur pjeks
Votat: 0
Vlerësime: 0
Ju:
Rate this recipe!
Udhëzime
Brumi i parë
 1. Së pari vezët i ndajm të bardhe nga e verdha. Të bardhen e ves me 5 lugë sheqer e përzijm me mikser deri sa të fitohet një krem i trash. Po ashtu në një enë tjeter të verdhen e ves e përzim me mikser me 5 lugë sheqer , pastaj i bashkojm në një enë të bardhen me të verdhen duke ja shtuar 10 lugë vaj ,10 lugë qumësht dhe 10 lugë mill të perzier me një pluhur pjeks ,pastaj brumin e fituar nga këta përbërs e hedhin në tepsi dhe e futim në furr të nxeht me par e pjekim për 20 minuta në temperatur 180 G ,pasi të piqet peta e marri e grimcojn në copë të vogla dhe ja shtojm 200 gr sheqer ,100 gr ujë dhe dy portokaj të ngrir të cilët do ti kalojm në rende .
Brumi i dytë
 1. Së pari vezët i ndajm të bardhe nga e verdha. Të bardhen e ves me 8 lugë sheqer e përzijm me mikser deri sa të fitohet një krem i trash. Po ashtu në një enë tjeter të verdhen e ves e përzim me mikser me 7 lugë sheqer , pastaj i bashkojm në një enë të bardhen me të verdhen duke ja shtuar 15 lugë vaj, 15 lugë qumësht, lugë mill të përzier me një pluhur pjeks dhe i pjekim për 20 minuta në temperatur 108 G.
Renditja
 1. Pasi kemi pjekur brumin e dytë mbi të shtojm brumin e parë të cilin e kemi grimcuar më parë dhe ja hedhi përmbi dhe krejt në fund e lyejm me qokollad.
Shërndaje këtë recept

Lini një Përgjigje