post
Print Recipe
Jaffa torte
Jaffa, duhet të quhet ëmbëlsirë e jo biskota.
Votat: 0
Vlerësime: 0
Ju:
Rate this recipe!
Kuzhina Shqiptare
Koha e parapregatitjes 120 minuta
Koha e pjekjes 80 minuta
Porcionen
persona
Përbërësit
BRUMI
 • 5 copë ve
 • 5 lugë gjelle sheqer
 • 10 lugë gjelle arra të bluara
 • 2 lugë gjelle miell
 • 1 lugë sheqeri vaj
 • 1/2 copë pluhur pjeks
FILLI I BARDHË:
 • 1 liter qumësht
 • 12 lugë gjelle sheqer
 • 10 llugë gjelle niseshte
 • 1 copë margarin
FILLI NGJYRË KAFE:
 • 200 gr sheqer
 • 1/2 gotë qumësht
 • 400 gr arra
 • 200 gr qokollad
 • 1 copë margarin
 • 1 copë ve
GLLAZURA
 • 2 copë ve
 • 4 lugë gjelle sheqer pluhur
 • 100 gr margarin
 • 200 gr qokollad
 • 1 lugë gjelle vaj
Kuzhina Shqiptare
Koha e parapregatitjes 120 minuta
Koha e pjekjes 80 minuta
Porcionen
persona
Përbërësit
BRUMI
 • 5 copë ve
 • 5 lugë gjelle sheqer
 • 10 lugë gjelle arra të bluara
 • 2 lugë gjelle miell
 • 1 lugë sheqeri vaj
 • 1/2 copë pluhur pjeks
FILLI I BARDHË:
 • 1 liter qumësht
 • 12 lugë gjelle sheqer
 • 10 llugë gjelle niseshte
 • 1 copë margarin
FILLI NGJYRË KAFE:
 • 200 gr sheqer
 • 1/2 gotë qumësht
 • 400 gr arra
 • 200 gr qokollad
 • 1 copë margarin
 • 1 copë ve
GLLAZURA
 • 2 copë ve
 • 4 lugë gjelle sheqer pluhur
 • 100 gr margarin
 • 200 gr qokollad
 • 1 lugë gjelle vaj
Votat: 0
Vlerësime: 0
Ju:
Rate this recipe!
Udhëzime
Brumi
 1. Së pari vezët i ndajm të bardhe nga e verdha. Të bardhen e ves me 2.5 lugë sheqer e përzijm me mikser deri sa të fitohet një krem i trash. Po ashtu në një enë tjeter të verdhen e ves e përzim me mikser me 2.5 lugë sheqer , pastaj i bashkojm në një enë të bardhen me të verdhen duke ja shtuar 10 lugë arra , 2 lugë miell , 1 lugë vaj , 1 lugë kako dhe 1/2 pluhur pjeks dhe i përzim me lugë. Brumin e fituar e derdhim në tepsi të cilen e kemi lyer me vaj dhe permilluar me miell ose i kemi shtruar leter për pjekje dhe e futim në furr për pjekje. Për përgaditje e ksaj tortje nevoite katër (4) pet (brum) i njejt.
Filli i bardhë
 1. Nga 1 liter qumëtsh e ndajm 1 gotë qumësht të ftoft kurse pjesen tjeter të qumështit e vlojm , në qumështin e ftoft hedhim 12 lugë sheqer , 10 lugë niseshte dhe i perzim mire pasta këtë mas e hedhi në qumshtin e vluar me par duke e përzier vazhdimisht dhe e lëm të ftohet, Kësaj mase ja shtojm një margarin të cilin e kemi tundur me pare me mikser.
Filli ngjyrë kafe :
 1. 200 gr sheqe me gjysmë gort qumësht i vlojm , i shtojm 400 gr arra ,200 gr cokollad dhe e lëm të ftohet kjo mas pasjaj ja shtojm 1 margarin të tundur me 1 ve.
Gllazura
 1. I tundemi 2 ve me 4 lugë sheqer pluhur i shtojmi 100 gr margarin të tundur më parë dhe 200 gr qokollad të shtrir me 1 lugë vaj.
Rradhitja
 1. 1- Brumi, 2- Filli i bardh, 3- Jaffa torte, 4- Filli bardh, 5- Brumi, 6- Filli i zi, 7- Brumi, 8- Filli i bardh, 9- Jaffa keks, 10- Filli bardh, 11- Brumi, 12- Gllazura.
Shërndaje këtë recept

Lini një Përgjigje