Sultjash (oriz me qumësht)

Print Recipe
Sultjash (oriz me qumësht)
Votat: 0
Vlerësime: 0
Ju:
Rate this recipe!
Kuzhina Shqiptare
Koha e parapregatitjes 1 orë
Koha e pjekjes 20 minuta
Porcionen
persona
Përbërësit
  • 1 liter qumshtë
  • 50 g orizë
  • 1 lugë gjelle sheqer
Kuzhina Shqiptare
Koha e parapregatitjes 1 orë
Koha e pjekjes 20 minuta
Porcionen
persona
Përbërësit
  • 1 liter qumshtë
  • 50 g orizë
  • 1 lugë gjelle sheqer
Votat: 0
Vlerësime: 0
Ju:
Rate this recipe!
Udhëzime
  1. Orizi pastrohet dhe qëndron ashtu i lagur per 1 orë në një enë. Aty ndrydhet me lugë deri sa të thërrmohet.
  2. Mbi shport vlohet qumshti. Posa të marrë vale hidhet orizi i larë dhe thërmuar më par. E zvogëlojm temperaturen por vala nuk ban të ndalet se mund të ngjitet qumshti në tengjere.
  3. Orizi zihet per 20 minuta. Pastaj i hidhet sheqeri , vlon edhe 2 minuta dhe e zbrasim në enë të vogla.
Shërndaje këtë recept

Leave your reply